Avocado chocolade brownie

40 MIN
12 stuks
Avocado chocolade brownie

Een lekker lichte brownie, met een originele twist: met avocado. Of hoe een dessertje toch nog lekker gezond kan zijn!

Ingrediënten

  • 2 avocado's, geschild en ontpit
  • 150 g volkorenbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 80 g cacaopoeder
  • 3 eiwitten
  • 150 g bruine suiker
  • 1 kl vanille-extract

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Pureer de avocado en roer er de eiwitten, het vanille-extract, de suiker en de cacaopoeder door. Meng met een staafmixer tot een glad geheel.
  3. Voeg de bloem en de bakpoeder toe en pureer verder met een staafmixer.
  4. Stort het deeg in een ingevette bakvorm. Bak de brownies 20 minuten in de oven.
  5. Haal de bakvorm uit de oven en laat even afkoelen. Ontvorm dan de brownie en snijd in porties.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 189.89 kcal
Koolhydraten 22.36 g
waarvan suikers 12.66 g
Vet 8.18 g
waarvan verzadigd 2.23 g
Proteïnen 4.55 g
Vezels 4.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin