Onze favoriet is de Japanse 'okonomiyaki': een hartige pannenkoek met ei, bloem en witte kool. Je kan er nog allerlei andere ingrediënten aan toevoegen. 'Okonomi' betekent 'wat je maar wilt' en 'yaki' gebakken. Je kiest dus zelf wat je in je Japanse pannenkoek wilt! Onze favorieten? Spek, lente-ui, okonomi-saus (een soort van barbecue-sausje), Kewpie mayonaise (een ietwat zoete Japanse mayonaise) en bonito-flakes. Dat is een gedroogde tonijnsoort in vlokken (te koop bij de Aziatische supermarkt). Door de hitte van de pannenkoek gaan de tonijnvlokken letterlijk 'dansen' bovenop de okonomiyaki, een prachtig tafereel! Dit wil je toch zelf proberen?
Maak er een heerlijk (hartig) pannenkoekenfeest van!
Koreaanse hartige pannenkoek (pajeon)
Deze Koreaanse hartige pannenkoek met lente-uitjes moet je proeven! Ook heel lekker met scampi's erin gebakken. Dip de pannenkoek in het heerlijke sausje. Bekijk recept
Okonomiyaki van Chinese kool met champignons en mierikswortelmayo
We maken een populaire hartige Japanse pannenkoek op basis van geraspte kool, bloem en eieren: okonomiyaki. De twee sausjes die 'm vergezellen geven lekker veel diepgang en pit. Bekijk recept
Kruidenpannenkoek met een spiegeleitje
Deze kruidenpannenkoeken zijn de klassieke versie maar dan met verse kruiden. Heerlijk hartig met een spiegeleitje, ham en kaas, als ontbijt of voor de lunch. Bekijk recept
Boekweitpannenkoeken
De klassieke Franse 'crêpe salé', maar dan met boekweitbloem. Heerlijk met een gebakken ei en champignons als vulling. Bekijk recept
Rijstpannenkoek gevuld met vlees en champignons
Deze lichte Vietnamese rijstpannenkoekjes worden gevuld met kruidig vlees, champignons. Daarbij komt een frisse kruidensalade en vinaigrette van vissaus. Bekijk recept
Aardappelpannekoekjes met limoenroom
Heerlijk bij de brunch of als bijgerecht, deze aardappelpannenkoekjes met spinazie met daarbij een frisse limoenroom. Feestelijk en toch eenvoudig! Bekijk recept