Japanse pannenkoek van spitskool met lente-ui, mango, chili en miso
40 MIN
2 personen
Deze Japanse, hartige pannenkoek wordt okonomiyaki genoemd en is een slimme manier om groenten te verwerken. Geen fan van pikant? Gebruik dan minder of geen chilipeper in dit gerecht.
Ingrediënten
1 spitskool
3 stengels lente-ui
1 rode chilipeper
90 gr bloem
1 kl bakpoeder
25 gr miso
1 blikje tomatenpuree
20 ml sojasaus
½ mango
10 gr koriander
25 gr pinda's
olie
2 el maïszetmeel
scheutje witte wijnazijn
1 kl honing of zoetstof
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Okonomiyakideeg: rasp de spitskool tot je ongeveer 200 g per persoon hebt. Hak de lente-ui fijn. Snipper de chilipeper heel fijn (verwijder de zaadjes voor minder pit). Meng (met je handen) de spitskool met de helft van de lente-ui, de helft van de chilipeper, bloem, het bakpoeder, de miso, het maiszetmeel en 90 ml water per persoon. Kruid met zout en zwarte peper.
Okonomiyakisaus: meng in een steelpannetje op zacht vuur de tomatenpuree met sojasaus, rest van de chilipeper, witte wijnazijn, honing en een scheutje water glad. Roer een paar min. goed door en haal van het vuur.
Salsa: snijd de mango in stukjes. Hak de koriander fijn. Meng de mango met de koriander en rest van de lente-ui.
Verhit intussen een flinke scheut olie in een pan van max. 24 cm diameter (zie tip). We bakken 1 "pannenkoek" per persoon. Schep een deel van het beslag in de pan en duw wat aan met een spatel. Bak 4 min. per kant op middelhoog vuur, tot de onderkant goudbruin kleurt. Leg een bord (dat groter is dan de pan) op de pan en keer om. Laat de "pannenkoek" opnieuw in de pan glijden om de andere zijde te bakken. Zo blijft de pannenkoek mooi heel.
Hak de pindanoten grof.
Schik de pannenkoek op een bord. Besprenkel met wat Okonomiyakisaus en werk af met de mangosalsa en pindanoten.
Tip: Kies voor een pan met antiaanbaklaag, dan komt de okonomiyaki of omelet gemakkelijk los.