Aardappelpannekoekjes met limoenroom

20 MIN
4 personen
Aardappelpannekoekjes met limoenroom

Heerlijk bij de brunch of als bijgerecht, deze aardappelpannenkoekjes met spinazie met daarbij een frisse limoenroom. Feestelijk en toch eenvoudig!

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen, bloemige
  • 200 g spinazie
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 1 el limoenzeste
  • 1 el limoensap
  • 3 eieren
  • 50 g bloem
  • 150 ml melk
  • 200 ml mascarpone
  • 70 g boter
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de mascarpone met de zeste en limoensap. Laat even rusten.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze.
  3. Was de spinazie. Leg hem in een warme pan zonder vetstof laat slinken. Giet af en dep droog. Hak de spinazie fijn.
  4. Laat 50 gram boter smelten en schenk deze samen met de spinazie bij de aardappelpuree. Voeg er de melk en eieren aan toe en roer om. Doe er de bloem, chilipeper en lente-uitjes bij en meng tot een glad geheel. Kruid af met peper, zout en komijn.
  5. Bak de pannenkoekjes een voor een in boter. Serveer ze samen met de limoenroom.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 519.18 kcal
Koolhydraten 25.75 g
waarvan suikers 4.73 g
Vet 40.57 g
waarvan verzadigd 25.43 g
Proteïnen 13.02 g
Vezels 3.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin