Japanse fluffy pancakes (fuwafuwa)

30 MIN
6 stuks
Japanse fluffy pancakes (fuwafuwa)

Maak eens de superluchtige Japanse pannenkoeken! Ze souffleren mooi in de pan en zijn o zo zacht. Het is net alsof je in een wolkje bijt! Het geheime ingrediënt? Véél eiwit... We leggen je stap voor stap uit hoe je ze maakt!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 4 el melk
  • 6 el bloem
  • ½ kl bakpoeder
  • ¼ kl wijnstijnzuur (cream of tartar)
  • 3 el suiker
  • poedersuiker
  • blauwe bessen
  • 1 kl olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Scheid de eieren. Klop de eidooiers op met 1 eetlepel suiker tot een bleke, schuimige massa. Voeg de melk in 3 keer toe, klop telkens tot de suiker is opgenomen. Zeef de bloem en het bakpoeder bij het deeg en meng tot een egale massa.
  2. Klop de eiwitten op met het wijnsteenzuur. Voeg de suiker in 3 delen toe. Klop op tot het eiwit in stijve pieken blijft staan.
  3. Neem 1/3de van het opgeklopte eiwit en roer door de eidooiers. Schep dit mengsel dan bij de eiwitten en meng opnieuw voorzichtig. Doe het beslag in een spuitzak.
  4. Vet een antikleefpan (waarvoor je een deksel hebt) in met wat olie. Je gebruikt hiervoor best een keukenpapiertje, zodat de olie mooi verspreid wordt in een dun laagje. Warm de pan op op een medium vuur. Spuit met een spuitzak 3 mooie ronde pannenkoeken in de pan. Zet een deksel op de pan en laat 4 minuten bakken op een zacht vuurtje.
  5. Haal het deksel van de pan en spuit op elke pannenkoek een toefje extra. Schep tussen elke pannenkoek een koffielepel water, doe dit voorzichtig, zodat het water de pannenkoeken niet raakt. Zet opnieuw het deksel op de pan voor 4 minuten. Het water zal ervoor zorgen dat er stoom ontstaat en de pannenkoeken ook binnenin mooi garen.
  6. Haal het deksel van de pan, het water zou nu verdampt moeten zijn. Draai de pannenkoeken voorzichtig om met een spatel. Schep opnieuw een koffielepel water tussen elke pannenkoek. Zet het deksel op de pan en laat nog 4 minuten garen.
  7. Serveer de pannenkoeken meteen, want ze zakken snel in. Strooi er poedersuiker over en serveer er blauwe besjes bij. Een klontje boter en wat ahornsiroop erbij zijn ook heel lekker. Met de hoeveelheden kan je 6 pannenkoeken bakken, goed voor 2 personen.