Boekweitpannenkoeken

55 MIN
4 personen
Boekweitpannenkoeken

De klassieke Franse 'crêpe salé', maar dan met boekweitbloem. Heerlijk met een gebakken ei en champignons als vulling.

Ingrediënten

  • 100 g boekweitbloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 snufje zout
  • Voor de vulling

  • 100 g champignons, schoongemaakt en gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 4 eieren
  • 4 kl olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bestrooi de bloem met zout. Maak een putje in het midden en breek de eieren hierin. Meng tot een dikke pasta en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Meng tot een glad beslag en laat een uurtje rusten.
  2. Stoof de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de champignons en een eetlepel peterselie toe. Kruid bij met peper en zout. Laat 2 minuutjes bakken en zet opzij.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Bak hierin één voor één 4 pannenkoeken met het boekweitbeslag.
  4. Maak 4 spiegeleitjes in een andere pan. Bak ze in de resterende olijfolie tot het eiwit gestold is maar de eidooier nog lopend.
  5. Verdeel de pannenkoeken over de borden. Schep in het midden het champignonmengsel met daarover een spiegeleitje. Vouw de randen van de pannenkoek naar het midden, maar sluit ze niet aan zodat je het ei nog ziet.
  6. Werk af met wat peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 317.59 kcal
Koolhydraten 22.99 g
waarvan suikers 4.53 g
Vet 17.83 g
waarvan verzadigd 4 g
Proteïnen 15.72 g
Vezels 2.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin