Kruidenpannenkoek met een spiegeleitje

25 MIN
4 personen
Kruidenpannenkoek met een spiegeleitje

Deze kruidenpannenkoeken zijn de klassieke versie maar dan met verse kruiden. Heerlijk hartig met een spiegeleitje, ham en kaas, als ontbijt of voor de lunch.

Ingrediënten

  • 70 g ham, in blokjes
  • 6 eieren
  • 150 g bloem
  • 50 g kaas, geraspt
  • 300 ml melk
  • 2 el olie
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Klop 2 eieren los, meng er de bloem en de melk door tot een mooi glad deeg. Zeef eventueel voor klonters.
  2. Meng de kruiden met de cayennepeper en een snufje zout onder het pannenkoekenbeslag.
  3. Verhit de olie op het vuur en bak dunne pannenkoeken.
  4. Maak 4 spiegeleitjes met de overige eieren. Kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de pannenkoeken over de borden en bestrooi met de hamblokjes en de kaas. Schik er de spiegeleitjes over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 429.86 kcal
Koolhydraten 35.71 g
waarvan suikers 3.97 g
Vet 20.23 g
waarvan verzadigd 5.13 g
Proteïnen 25.82 g
Vezels 1.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin