Rijstpannenkoek gevuld met vlees en champignons

90 MIN
4 personen
Rijstpannenkoek gevuld met vlees en champignons

Deze lichte Vietnamese rijstpannenkoekjes worden gevuld met kruidig vlees, champignons. Daarbij komt een frisse kruidensalade en vinaigrette van vissaus.

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 200 g rijstebloem
  • ½ kl zeezout
  • Voor de vulling

  • 150 g spek, fijngehakt, mager
  • 4 shiitake paddestoelen, fijngehakt
  • 3 sjalotten, in halve ringen
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 el vissaus
  • 3 el olie, plantaardig
  • peper
  • zout
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak pannenkoekendeeg van 400 milliliter water, de bloem en een halve koffielepel zeezout. Roer goed om in een grote mengkom.
  2. Fruit op een hoog vuur 1 sjalot in 1 eetlepel olie. Doe na ongeveer 1 minuut het spek erbij en roerbak gaar.
  3. Voeg al roerend de fijngehakte champignons toe en lepel er de vissaus over. Kruid naar smaak met peper en zeezout. Werk af met de lente-ui en haal meteen van het vuur, zodat deze mooi groen blijft.
  4. Bak de resterende sjalotten goudbruin en krokant in de rest van de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en vang de olie uit de pan op.
  5. Verhit een beetje olie van de sjalotjes in een pannenkoekenpan. Lepel hierin wat deeg en bak één voor één flinterdunne pannenkoekjes. Dek tijdens het bakken de pan af met een deksel (je hoeft de pannenkoeken niet om te draaien). Schuif de pannenkoeken zodra ze klaar zijn op een bord.
  6. Verdeel de vulling over de pannenkoeken en rol op.
  7. Serveer met kruidensalade, vinaigrette van vissaus en de gebakken sjalotjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 708.42 kcal
Koolhydraten 59.65 g
waarvan suikers 17.51 g
Vet 49.5 g
waarvan verzadigd 15.77 g
Proteïnen 6.86 g
Vezels 2.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin