Naar jaarlijkse goede gewoonte, maken we bij 15gram verschillende feestmenu's om jullie te inspireren tijdens de feestdagen. Ook dit jaar maakten we maar liefst 3 verschillende menu's, voor ieder wat wils. Met telkens twee hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De thema's: Traditioneel, Origineel en Om te delen. Feestelijke gerechten die niet té moeilijk zijn om klaar te maken en met tal van tips om op voorhand klaar te maken. 

Hou jij van verrassende smaken en mooie presentatie op het bord? Dan is het Origineel feestmenu vast iets voor jou! Met dit creatieve menu zal je je tafelgasten aangenaam verrassen en ongetwijfeld tal van complimentjes oogsten. Het is een echt fusion menu, met smaken van over heel de wereld!

Dit is ons feestmenu 'Origineel':


Thai style oesters
Miniburgers met kalkoen, roquefort en veenbessenconfituur


Citrus-salade met burrata


Zeeduivel met risotto in't groen


Kokos-pandan panna cotta met ananasroosjes



Dit kan je op voorhand maken:



  • De dressing en de komkommerslierten voor de oesters. Steek de oesters zeker ook een uur op voorhand open.

  • De kalkoenburgertjes

  • Alle elementen van de citrus-salade met burrata

  • Risotto kan je ook op voorhand maken: Volg het recept, maar stop als je de helft van de bouillon hebt toegevoegd. Voor het serveren warm je de rijst terug op en voeg je de rest van de bouillon toe (het kan wel zijn dat je iets meer bouillon nodig hebt). Ook de krokante pancetta kan je op voorhand maken.

  • De kokos-pandan panna cotta kan je volledig op voorhand maken. Pandanbladeren vind je in de Aziatische winkel. Het geeft een hele verfijnde smaak, maar het kan ook zonder, als je geen pandanbladeren kan vinden.




Thai style oesters


Thai style oesters
Oesters horen bij de feestdagen! Geef ze een verrassende twist met deze Thaise dressing en gemarineerde komkommerslierten. Doseer het gebruik van de rode chilipeper naar eigen smaak. De dressing en de komkommerslierten kan je enkele uren op voorhand maken. Bekijk recept



Miniburgers met kalkoen, roquefort en veenbessenconfituur


Miniburgers met kalkoen, roquefort en veenbessenconfituur
Kalkoen eten tijdens de feestdagen? Maak het eens op een verrassende manier klaar met deze schattige broodjes met zelfgemaakte kalkoenburgers, heerlijk in combinatie met rucola, roquefort kaas die er zachtjes over smelt en veenbessenconfituur. De burgers kan je op voorhand maken, daarna is het nog maar 10 minuten werk! Bekijk recept



Citrus-salade met burrata


Citrus-salade met burrata
Burrata, het romige broertje van mozzarella heeft de laatste jaren onze harten veroverd, en daarom krijgt deze heerlijke kaas ook een plaatsje op onze feesttafel. De combinatie met citrusvruchten is verrassend lekker. Voor deze salade kan je alle elementen op voorhand klaarmaken. Afwerken doe je vlak voor het serveren. Bekijk recept



Zeeduivel met risotto in het groen


Zeeduivel met risotto in het groen
Een verrassende en overheerlijke twist op een klassieker! We maken risotto in het groen met tal van groene groenten en kruiden. Een geweldig lekkere combinatie! En dat met een sappig stukje gebakken zeeduivel en krokante pancetta erbij. Feest! Bekijk recept



Kokos-pandan panna cotta met ananasroosjes


Kokos-pandan panna cotta met ananasroosjes
Een heerlijk Oosters getint dessertje, dat je volledig op voorhand kan maken en er zo mooi uitziet. Pandanblad kan je in de Aziatische winkel kopen, maar kan je eventueel ook weglaten. Een zalig dessert dat zal smaken na een feestelijke maaltijd! Bekijk recept