Miniburgers met kalkoen, roquefort en veenbessenconfituur

30 MIN
6 personen
Miniburgers met kalkoen, roquefort en veenbessenconfituur

Kalkoen eten tijdens de feestdagen? Maak het eens op een verrassende manier klaar met deze schattige broodjes met zelfgemaakte kalkoenburgers, heerlijk in combinatie met rucola, roquefort kaas die er zachtjes over smelt en veenbessenconfituur. De burgers kan je op voorhand maken, daarna is het nog maar 10 minuten werk!

Ingrediënten

  • 300 g kalkoengehakt
  • 6 pistolets, kleintjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 10 g dille
  • 100 g veenbessenconfituur
  • 30 g paneermeel
  • 100 g roquefort
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de hamburgertjes: snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Hak de dille fijn. Doe het kalkoengehakt in een grote kom en voeg de sjalot, knoflook, dille, het ei, het paneermeel en een flinke snuf peper en zout toe. Vorm met vochtige handen 6 kleine burgertjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  2. Verkruimel de roquefort. Snij de minipistolets open. Verwarm een (grill)pan en rooster de binnenkanten van de pistolets kort tot ze lichtjes kleuren.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en bak de kalkoenburgers 4 minuten aan elke kant op een matig vuur. Controleer of ze doorbakken zijn. Schik wat rucola op de pistolethelften en leg er de burgertjes op. Strooi er meteen de roquefort over, zodat die een beetje smelt. Schep er wat veenbessenconfituur bij en dek af. Zet de burgers vast met een prikker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 378.93 kcal
Koolhydraten 41.25 g
waarvan suikers 12.59 g
Vet 15.15 g
waarvan verzadigd 5.77 g
Proteïnen 18.49 g
Vezels 2.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin