'Food sharing' is hot! Overal in hippe restaurants vind je tegenwoordig gerechtjes 'om te delen'. Een grote mooie schaal of verschillende kleine bordjes worden samen op tafel gezet en iedereen mag zichzelf bedienen. Het zorgt voor een heerlijk gemoedelijke sfeer en minder werk en stress voor de gastheer of -vrouw om alle borden apart te moeten dresseren. Ontdek ons feestmenu 'Om te delen'!
Dit is ons feestmenu 'Om te delen':
Kaasfondue met Champagne
Kerst-hummus
Gravad lax in limoncello
Rosbief met dukkahkorst, zoete aardappel-fetagratin en groene groenten met gekonfijte citroendressing
Frambozen pavlova met orange curd en fruit
Dit kan je op voorhand maken:
- De garnituren voor de kaasfondue. Kaasfondue zelf is heel snel klaar
- De kersthummus en de garnituren
- De gravad lax in limoncello maak je best een dag op voorhand
- Alle elementen van het hoofdgerecht kan je apart voorbereiden. Bij de aanvang van het diner hoef je dan enkel nog het vlees en de gratin in de oven te schuiven.
- De pavlova en de orange curd kan je op voorhand maken.
Kaasfondue met Champagne
Deze kaasfondue met Champagne is feestelijk en verrassend verfijnd, ideaal voor met Kerstmis. Serveer als hapje om te delen aan tafel. Het is gemakkelijk om te maken, klaar in 15 minuten. Dit kan je dus snel maken, vlak voor je gasten arriveren, handig toch? Laat het smaken! Bekijk recept
Kerst-hummus
Hummus is niet meer weg te denken vanop de hapjestafel. We maken een feestelijke versie, met stukjes kaki, gedroogde veenbessen en rozemarijn. We maken de hummus 'from scratch', dat is naar onze mening het lekkerste, maar je kan ook kikkererwten in blik gebruiken, die hoef je niet meer te koken. Bekijk recept
Gravad lax in limoncello
Een Zweeds geïnspireerd voorgerecht, met een Italiaanse twist! Gravad lax is heel spectaculair om te serveren voor je gasten, maar eigenlijk heel gemakkelijk en op voorhand te maken, win-win toch? Dankzij de mooie garnituren, is dit echt een knaller van een feestgerecht! Bekijk recept
Rosbief met dukkahkorst, zoete aardappel-fetagratin en groene groenten met gekonfijte citroendressing
Het vraagt wat voorbereidingswerk, maar wat een feest, dit gerecht! Een Midden-Oosters geïnspireerd feestmaal, met rosé gebakken rosbief in krokante kruidige dukkahkorst, een verrassende zoete aardappelgratin met feta en beetgare groene groenten met gekonfijte citroendressing. Genieten maar! Bekijk recept
Frambozen pavlova met orange curd en fruit
Wat een plaatje, deze prachtige pavlova met orange curd en fruit! Zet hem in het midden van de tafel en geef je gasten elk een lepel. Aanvallen maar, wat een feest! Zowel de pavlova als de orange curd maak je op voorhand, dus slechts enkele minuten werk nog vóór het serveren! Bekijk recept