Naar jaarlijkse goede gewoonte, maken we bij 15gram verschillende feestmenu's om jullie te inspireren tijdens de feestdagen. Ook dit jaar maakten we maar liefst 3 verschillende menu's, voor ieder wat wils. Met telkens twee hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De thema's: Traditioneel, Origineel en Om te delen. Feestelijke gerechten die niet té moeilijk zijn om klaar te maken en met tal van tips om op voorhand klaar te maken. 

'Food sharing' is hot! Overal in hippe restaurants vind je tegenwoordig gerechtjes 'om te delen'. Een grote mooie schaal of verschillende kleine bordjes worden samen op tafel gezet en iedereen mag zichzelf bedienen. Het zorgt voor een heerlijk gemoedelijke sfeer en minder werk en stress voor de gastheer of -vrouw om alle borden apart te moeten dresseren. Ontdek ons feestmenu 'Om te delen'!

Dit is ons feestmenu 'Om te delen':

Kaasfondue met Champagne
Kerst-hummus

Gravad lax in limoncello

Rosbief met dukkahkorst, zoete aardappel-fetagratin en groene groenten met gekonfijte citroendressing

Frambozen pavlova met orange curd en fruit

Dit kan je op voorhand maken:

  • De garnituren voor de kaasfondue. Kaasfondue zelf is heel snel klaar
  • De kersthummus en de garnituren
  • De gravad lax in limoncello maak je best een dag op voorhand
  • Alle elementen van het hoofdgerecht kan je apart voorbereiden. Bij de aanvang van het diner hoef je dan enkel nog het vlees en de gratin in de oven te schuiven.
  • De pavlova en de orange curd kan je op voorhand maken.

Kaasfondue met Champagne

Kaasfondue met Champagne
Deze kaasfondue met Champagne is feestelijk en verrassend verfijnd, ideaal voor met Kerstmis. Serveer als hapje om te delen aan tafel. Het is gemakkelijk om te maken, klaar in 15 minuten. Dit kan je dus snel maken, vlak voor je gasten arriveren, handig toch? Laat het smaken! Bekijk recept

Kerst-hummus

Kerst-hummus
Hummus is niet meer weg te denken vanop de hapjestafel. We maken een feestelijke versie, met stukjes kaki, gedroogde veenbessen en rozemarijn. We maken de hummus 'from scratch', dat is naar onze mening het lekkerste, maar je kan ook kikkererwten in blik gebruiken, die hoef je niet meer te koken. Bekijk recept

Gravad lax in limoncello

Gravad lax in limoncello
Een Zweeds geïnspireerd voorgerecht, met een Italiaanse twist! Gravad lax is heel spectaculair om te serveren voor je gasten, maar eigenlijk heel gemakkelijk en op voorhand te maken, win-win toch? Dankzij de mooie garnituren, is dit echt een knaller van een feestgerecht! Bekijk recept

Rosbief met dukkahkorst, zoete aardappel-fetagratin en groene groenten met gekonfijte citroendressing

Rosbief met dukkahkorst, zoete aardappel-fetagratin en groene groenten met gekonfijte citroendressing
Het vraagt wat voorbereidingswerk, maar wat een feest, dit gerecht! Een Midden-Oosters geïnspireerd feestmaal, met rosé gebakken rosbief in krokante kruidige dukkahkorst, een verrassende zoete aardappelgratin met feta en beetgare groene groenten met gekonfijte citroendressing. Genieten maar! Bekijk recept

Frambozen pavlova met orange curd en fruit

Frambozen pavlova met orange curd en fruit
Wat een plaatje, deze prachtige pavlova met orange curd en fruit! Zet hem in het midden van de tafel en geef je gasten elk een lepel. Aanvallen maar, wat een feest! Zowel de pavlova als de orange curd maak je op voorhand, dus slechts enkele minuten werk nog vóór het serveren! Bekijk recept