Citrus-salade met burrata

30 MIN
6 personen
Citrus-salade met burrata

Burrata, het romige broertje van mozzarella heeft de laatste jaren onze harten veroverd, en daarom krijgt deze heerlijke kaas ook een plaatsje op onze feesttafel. De combinatie met citrusvruchten is verrassend lekker. Voor deze salade kan je alle elementen op voorhand klaarmaken. Afwerken doe je vlak voor het serveren.

Ingrediënten

  • 3 bollen burrata
  • 3 sinaasappels
  • 2 zakjes gemengde sla
  • ½ citroen, biologisch
  • 2 pompelmoezen, roze & gele
  • 100 g kumquats
  • 2 avocado's
  • 1 venkel, kleine
  • 1 sjalot
  • 1 granaatappel
  • 50 g pistachenoten, gedopt
  • Cress, om af te werken
  • 1 kl honing
  • 2 el balsamico, witte
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de sjalot in fijne ringen. Snij de venkel in heel fijne plakjes met een mandoline. Pers het sap van 1 sinaasappel. Was en rasp de schil van de citroen. Meng het sinaasappelsap met de witte balsamico, citroenzeste, honing, extra vierge olijfolie en peper en zout. Laat de fijngesneden sjalot en venkel in deze dressing marineren (min. 30 minuten).
  2. Schil de resterende sinaasappels en pompelmoezen en snij er de partjes uit tussen de velletjes (peler à vif). Snij de kumquats in plakjes. Schil en snij de avocado's in partjes. Besprenkel met citroensap. Haal de pitjes uit de granaatappel.
  3. Schep de venkel en sjalot uit de dressing. Schik de gemengde salade op een mooie, grote schaal. Besprenkel met wat van de dressing. Schik de citrusvruchten, venkel, sjalot en avocado op de salade. Leg de burrata in het midden. Besprenkel met de rest van de dressing en werk af met de pistachenoten, granaatappel en cress. Kruid royaal met peper en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.78 kcal
Koolhydraten 28.99 g
waarvan suikers 19.98 g
Vet 46.22 g
waarvan verzadigd 15.82 g
Proteïnen 20.1 g
Vezels 9.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin