Tempura-trio

25 MIN
24 stuks
Tempura-trio

Een leuke manier van hapjes serveren is in tempura; met een gefrituurd beslaglaagje. Dit trio van kaas, witte en groene asperges is heerlijk!

Ingrediënten

  • 8 groene asperges
  • 8 witte asperges, geschild
  • 550 g patisseriebloem
  • 150 g maïszetmeel
  • 300 g kaas, in reepjes
  • 360 ml bier
  • arachideolie, of frituurolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de bloem met het maïszetmeel. Schenk er het bier bij en kruid bij met peper en zout. Roer om maar laat het beslag nog wat korrelig zijn.
  2. Verwijder het harde stukje onderaan de asperges. Halveer de stengels.
  3. Wentel de kaas en groenten door het beslag. Frituur de tempura vervolgens 4 minuten in hete olie op 185 °C. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  4. Serveer de tempura warm of lauw als hapje of voorgerecht.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 135.19 kcal
Koolhydraten 22.35 g
waarvan suikers 0.56 g
Vet 1.19 g
waarvan verzadigd 0.56 g
Proteïnen 7.12 g
Vezels 0.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin