Rundvlees opgerold in la lot blaadjes

20 MIN
2 personen
Rundvlees opgerold in la lot blaadjes

Rundvlees opgerold in la lot blaadjes, ook gekend als peperblad of shiso is een traditioneel Vietnamees gerecht, dat heerlijk pittig afsmaakt.

Ingrediënten

  • 160 g rundvlees, fijngehakt, als tartaar
  • 12 blaadjes Shiso
  • 100 g rijstvermicelli
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 stengels citroengras, fijngehakt
  • 10 g ongezouten pinda's, geroosterd en fijngehakt
  • 1 el vissaus
  • 2 el plantaardige olie, plantaardig
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • Lente-ui olie

  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 50 ml plantaardige olie, plantaardig

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Week de rijstvermicelli 15 minuten in warm water. Haal uit het water en kook 1 minuut. Giet af.
  2. Meng het rundvlees in een kom met de sjalot, de helft van de knoflook, het wit van lente-ui en het citroengras. Breng op smaak met de vissaus, 1 eetlepel olie, vijfkruidenpoeder en kurkuma. Meng alles goed om.
  3. Neem de Shiso blaadjes en verdeel de vleesmengeling over de lichte zijde van de bladeren. Rol op en prik ze op een satéstokje.
  4. Bak de satéstokjes gaar in de resterende olie en knoflook.
  5. Meng 1 eetlepel water door de vinaigrette van vissaus.
  6. Verhit de olie voor de lente-ui olie in een pan samen met de lente-ui. Roer om en haal meteen van het vuur, zodat de lente-ui niet aanbakt.
  7. Serveer met de vinaigrette van vissaus en de rijstvermicelli die je overgiet met lente-ui olie. Werk af met pindanoten en het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 901.66 kcal
Koolhydraten 85.12 g
waarvan suikers 40.75 g
Vet 50.42 g
waarvan verzadigd 10.99 g
Proteïnen 27.6 g
Vezels 3.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin