Tempura

30 MIN
4 personen
Tempura

Tempura is een Japanse bereiding van vlees, vis of groenten in een krokant jasje. Heerlijk als aperitief! Serveer met lekkere dipsausjes.

Ingrediënten

    Voor het tempura deeg

  • 80 g tarwebloem
  • 20 g maïszetmeel
  • 150 ml ijswater, met ijsblokjes
  • peper en zout
  • Om te frituren

  • 1 aubergine, in blokjes
  • pompoen, in blokjes
  • 200 g visfilets, in blokjes
  • 1 courgette, in staafjes

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten van het tempura deeg in een grote kom tot er geen al te grote klonters meer inzitten. Het deeg moet een beetje plakkerige en dikke textuur hebben.
  2. Verwarm een frietketel tot 180°C.
  3. Neem je stukjes vis, vlees of groenten en dip ze erg kort in het deeg alvorens je ze in de frietketel legt.
  4. Bak de tempura tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.
  5. Serveer de tempura met wat sojasaus, wasabimayonaise of een andere dipsaus naar keuze.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 348.69 kcal
Koolhydraten 62.35 g
waarvan suikers 23.14 g
Vet 1.68 g
waarvan verzadigd 0.1 g
Proteïnen 17.45 g
Vezels 7.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin