Vietnamese salade met varkensvlees en krokante groentjes

35 MIN
2 personen
Vietnamese salade met varkensvlees en krokante groentjes

In Vietnam maken ze niet enkel heerlijke barbecuegerechten en lekkere noedelsoep, je kan je er ook te goed doen aan smaakvolle salades met veel kruiden, knapperige groentjes en lekker vullende rijstnoedels. Deze salade moet je echt eens zelf maken, een perfecte balans tussen zoet, zout, zuur en bitter, overheerlijk!

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • 1 el vissaus
  • 2 varkenslapje
  • 2 lente-uitjes
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 150 g rijstnoedels
  • 3 kl plantaardige olie
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de limoen uit in een kommetje en meng er de bruine suiker, vissaus, 1/3de van de plantaardige olie en een snuif peper door. Bestrijk de varkenslapjes met deze marinade. Zet koud weg. Snij de lente-uitjes in ringetjes en doe bij de rest van de marinade.
  2. Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Snij de komkommer in halve maantjes. Pluk de blaadjes munt en koriander. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes.
  3. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af en spoel onder koud water. Doe de gekookte rijstnoedels in een kom en knip de noedels met een schaar in kleinere stukjes. Voeg de geraspte wortel, komkommer, munt, de helft van de koriander, chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de marinade toe en meng goed door elkaar.
  4. Verhit de rest van de plantaardige olie in een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes van 1 cm breed.
  5. Serveer de noedelsalade met de reepjes varkensvlees en werk af met de rest van de korianderblaadjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.37 kcal
Koolhydraten 81.77 g
waarvan suikers 19.05 g
Vet 13.29 g
waarvan verzadigd 2.93 g
Proteïnen 37.35 g
Vezels 4.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin