Banh mi bowl met varkensgehaktballetjes

25 MIN
2 personen
Banh mi bowl met varkensgehaktballetjes

Ken je het Vietnamese 'banh mi' broodje? Een typische lunch met een krokant stokbroodje gevuld met vlees, knapperige groenten en kruiden. We maakten een originele variatie in een bowl met rijst en varkensgehaktballetjes. Minstens even lekker en goed vullend. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • ½ koolrabi
  • ½ komkommer
  • 2 el rijstazijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 little gem
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en koolrabi. Rasp de wortelen, komkommer en de koolrabi met een grove rasp. Doe in een kom, samen met de rijstazijn, de suiker en een snufje zout. Meng goed en laat marineren in de koeling.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Doe het gehakt in een kom samen met de helft van de sojasaus, het wit van de lente-ui en een snuf peper. Rol er gehaktballetjes van.
  4. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en voeg de gehaktballetjes toe. Bak de balletjes rondom gaar in 8-10 minuten. Maak ondertussen de blaadjes little gem los en snij ze in de lengte in twee.
  5. Verdeel de rijst over kommetjes en verdeel er de gemarineerde groenten, blaadjes little gem en de gehaktballetjes over. Besprenkel met de rest van de sojasaus, overstrooi met het groen van de lente-ui en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 808.35 kcal
Koolhydraten 87.23 g
waarvan suikers 17.75 g
Vet 29.53 g
waarvan verzadigd 9.61 g
Proteïnen 42.5 g
Vezels 12.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin