Gegrilde steak met geroosterde zoete aardappel en Aziatische komkommersalsa

30 MIN
2 personen
Gegrilde steak met geroosterde zoete aardappel en Aziatische komkommersalsa

Een heerlijk Aziatisch getint gerecht met véél kleur en smaak! Gegrilde reepjes steak met daarbij geroosterde zoete aardappelplakjes en een verrassende Aziatische komkommersalsa. Smaakbommetje!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • ½ rode chilipeper
  • 2 el sojasaus
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 2 rundersteak
  • 10 g koriander
  • 1 el arachideolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Bedruppel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelplakjes gaar zijn. Draai de plakjes halverwege om.
  2. Schil en rasp de gember. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in fijne blokjes. Meng de sojasaus met de gember, het limoensap en de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de suiker. Snij de komkommer in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Meng de komkommer en lente-ui met de marinade.
  3. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en bestrijk met de arachideolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Rooster de steak 3 minuten per kant op de hete grill. Laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij dan in plakjes.
  4. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de zoete aardappelplakjes met de gegrilde steak en de komkommersalsa en werk af met koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 449.52 kcal
Koolhydraten 23.39 g
waarvan suikers 12.06 g
Vet 21.32 g
waarvan verzadigd 3.35 g
Proteïnen 39.87 g
Vezels 3.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin