Vegetarische taart met pesto en geitenkaas

40 MIN
4 personen
Vegetarische taart met pesto en geitenkaas

Een heerlijke hartige taart, en bovendien ook vegetarisch! Verwen jezelf en je tafelgenoten met deze taart met pesto, geitenkaas en gegrilde groenten.

Ingrediënten

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 1 aubergine, in plakken
  • 8 kerstomaten, gehalveerd
  • 140 g geitenkaas, gesneden, in 8 rondjes
  • 8 el pesto
  • 2 el basilicum
  • 2 el Italiaanse kruiden

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Grill de groenten op een grillplaat. Zet ze even opzij.
  3. Leg de vellen bladerdeeg in 4 aparte, rechthoekige bakvormen met bakpapier. Zorg dat er overschot is aan de zijkanten om een rand te maken. Prik met een vork in de bladerdeeg.
  4. Verdeel de pesto over de 4 vellen bladerdeeg en smeer ze uit. Leg op elke taart 2 rondjes geitenkaas. Strooi er de gegrilde groenten over en kruid af met Italiaanse kruiden.
  5. Zet 15-20 minuten in het midden van de oven tot goudbruine taartjes. Werk nadien af met basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 507.1 kcal
Koolhydraten 34.72 g
waarvan suikers 7.82 g
Vet 34.66 g
waarvan verzadigd 11.48 g
Proteïnen 12.89 g
Vezels 3.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin