Hartige taart met pesto en geitenkaas

40 MIN
4 personen
Hartige taart met pesto en geitenkaas

Een hartige taart hoeft niet altijd een quiche te zijn! Probeer deze originele plaattaart met pesto, gegrilde groenten en geitenkaas maar eens. Verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 1 aubergine, in plakken
  • 8 kerstomaten, gehalveerd
  • basilicum
  • 140 g geitenkaas, in plakjes
  • 8 el pesto
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Grill de courgette en aubergine in een grillpan.
  2. Leg het vel bladerdeeg in een rechthoekige vorm en vouw de randen om. Prik in met een vork.
  3. Verdeel de pesto over het bladerdeeg. Beleg met de gegrilde groenten, kerstomaten en geitenkaas. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Zet 20 minuten in een oven van 180 °C. Werk af met basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 520.38 kcal
Koolhydraten 35.08 g
waarvan suikers 7.87 g
Vet 36.12 g
waarvan verzadigd 12.24 g
Proteïnen 12.64 g
Vezels 3.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin