Tomaten ricotta taart

35 MIN
4 personen
Tomaten ricotta taart

Ingrediënten

  • 230 g bladerdeeg
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g raketsla
  • 100 g ricotta, in stukjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 15 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Stoof de ui gedurende 10 minuten goudbruin in de boter. Voeg er de knoflook aan toe laat nog 2-3 minuten stoven. Laat afkoelen.
  3. Rol de bladerdeeg uit en verdeel er de gekoelde uimengeling over. Laat 1 cm rondom om onbedekt. Strooi er de ricotta over en bedek met de kerstomaten. Kruid af met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  4. Zet de taart 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin ziet. Strooi er nadien de sla over en werk af met een beetje olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 367.68 kcal
Koolhydraten 29.06 g
waarvan suikers 7.55 g
Vet 24.16 g
waarvan verzadigd 10.64 g
Proteïnen 7.66 g
Vezels 3.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin