Freekeh salade met geitenkaas en aubergine

25 MIN
4 personen
Freekeh salade met geitenkaas en aubergine

Freekeh is een heerlijk gezond en makkelijk graan om te gebruiken. Deze salade met geitenkaas, aubergine en granaatappel is lekker fris en verrassend als lunch.

Ingrediënten

  • 150 g freekeh
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 250 g spinazie
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 granaatappel, pitjes
  • 120 g geitenkaas
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 kl limoensap
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el honing
  • 8 el olijfolie
  • 2 takjes munt, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de freekeh gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, zout en munt.
  2. Maak een sausje van 1 eetlepel olijfolie, look, peper en zout. Bestrijk hiermee de aubergine plakjes en grill ze kort aan.
  3. Maak een dressing met de overige olijfolie, de rode wijnazijn, de graanmosterd, de honing en het limoensap. Kruid bij met peper en zout.
  4. Meng de spinazie, de lente-uitjes en de granaatappelpitjes onder de freekeh.
  5. Verbrokkel de geitenkaas over de salade en werk af met de aubergine plakjes. Serveer met de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 535.61 kcal
Koolhydraten 38.94 g
waarvan suikers 11.69 g
Vet 36.9 g
waarvan verzadigd 7.82 g
Proteïnen 14.43 g
Vezels 4.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin