Gewokte tofu met champignons en paksoi

35 MIN
2 personen
Gewokte tofu met champignons en paksoi

Als je denkt dat tofu weinig smaak heeft, dan heb je dit gerecht nog niet geproefd! We maken een heerlijke Oosterse marinade voor de tofu, en dan bakken we ze samen met knapperige groentjes zoals wortel en paksoi. Daarbij komt nog lekker smaakvolle hoisinsaus en een dampende kom jasmijnrijst.

Ingrediënten

  • 200 g tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 wortelen
  • 2 mini-paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • 250 g champignons
  • 2 el hoisin saus
  • 2 el sojasaus
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 kl suiker

BEREIDING

  1. Snij de tofu in plakjes van een halve centimeter en dan in blokjes van 2 centimeter. Pers de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Doe de tofu samen met de geraspte gember, knoflook en 1/3de van de plantaardige olie in een kom, schep om en laat 10 minuten marineren.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Schil de wortelen en snij in fijne balkjes. Snij de paksoi in reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
  4. Verhit de helft van de rest van de plantaardige olie in een wok. Schep de tofublokjes uit de marinade en bak ze goudbruin. Schep uit de wok en zet even opzij.
  5. Verhit de rest van de plantaardige olie in de wok en bak de champignons, wortelstaafjes en paksoi op een hevig vuur. Voeg na 2 minuten de hoisinsaus, sojasaus, de marinade van de tofu en de suiker toe en schep goed om.
  6. Haal de wok van het vuur en schep er de blokjes tofu onder. Serveer de rijst met de tofu en werk af met de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 738.08 kcal
Koolhydraten 85.53 g
waarvan suikers 16.97 g
Vet 29.81 g
waarvan verzadigd 4.74 g
Proteïnen 24.74 g
Vezels 13.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin