Koreaanse bibimbap

30 MIN
2 personen
Koreaanse bibimbap

Bibimbap wil in het Koreaans zoveel zeggen als 'gemixte rijst' en is dus een kom rijst met allerlei lekkere groentjes, een gebakken ei en gemarineerd vlees.

Ingrediënten

  • 2 varkenslapjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 150 g jasmijnrijst
  • 125 g champignons
  • 2 wortelen
  • 100 g spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 1 el sesamzaad
  • 4 kl arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de varkenslapjes in fijne reepjes. Pers de knoflook. Doe de sojasaus, sesamolie, suiker en geperste knoflook in een kommetje en meng tot een marinade. Voeg de varkensreepjes erbij, meng goed en laat marineren in de koeling.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de wortelen en rasp ze grof. Was en snij de spinazie grof. Snij de lente-ui in ringetjes.
  4. Doe 1/4de van de arachideolie in een grote antikleefpan (of wok) en bak de champignons goudbruin in 2-3 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan op een bord. Bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
  5. Doe 1/4de van de arachideolie in de pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Schep ook op het bord.
  6. Verhit 1/4de van de arachideolie in de pan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout. Schep ook op het bord en houd warm met aluminiumfolie.
  7. Haal het varkensvlees uit de koeling. Verhit de rest van de arachideolie en roerbak de gemarineerde varkensreepjes gedurende 3 minuten. Verdeel de rijst over kommetje en schik er de spinazie, champignons, geraspte wortelen en het gebakken varkensvlees op. Leg het gebakken ei in het midden. Bestrooi met sesamzaad en de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 774.93 kcal
Koolhydraten 70.24 g
waarvan suikers 10.47 g
Vet 31.84 g
waarvan verzadigd 6.46 g
Proteïnen 49.42 g
Vezels 7.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin