Chop choy met paksoi en sojareepjes

25 MIN
2 personen
Chop choy met paksoi en sojareepjes

Chop choy is een heerlijk groentegerecht uit de Chinese keuken. Wij maakten een vegetarische variant op deze klassieker met sojareepjes shoarma. Verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 mini-paksoi
  • ½ rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 100 g sojascheuten
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de ui fijn. Schil de wortel en snij in dunne plakjes. Snij de paksoi in reepjes. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het witte en groene deel gescheiden. Pers de knoflook.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en roerbak de sojareepjes shoarma gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan op hoog vuur. Voeg de ui en wortel toe en roerbak tot de ui glazig is. Voeg dan de paksoi, de paprika, het wit van de lente-uitjes en de knoflook toe. Roerbak 4-5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Doe het maïszetmeel in een kommetje, samen met per persoon 2 eetlepels water en de sojasaus. Meng goed. Schenk bij de groenten. Breng aan de kook zodat de saus indikt. Voeg dan de sojascheuten en de sojareepjes toe en laat ze een minuutje mee opwarmen. Kruid met peper.
  6. Verdeel de jasmijnrijst over de borden en serveer daarnaast de chop choy. Overstrooi met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 6 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 2 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 831.32 kcal
Koolhydraten 87.68 g
waarvan suikers 16.66 g
Vet 24.29 g
waarvan verzadigd 3.83 g
Proteïnen 52.88 g
Vezels 8.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin