Thaise curry met kip en holy basil

25 MIN
2 personen
Thaise curry met kip en holy basil

Rode curry met kip en holy basil is een klassiek Thais gerecht. Een beetje pikant, lekker romig met de kokosmelk en aromatisch met de heilige basilicum.

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 limoen, geperst
  • 1 cm gember, in schijfjes
  • 2 stengels citroengras, geplet
  • 1 kl currypasta, rode
  • 2 el vissaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kl rietsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 4 limoenblaadjes
  • 10 blaadjes aziatische basilicum

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in de wok op een hoog vuur. Voeg de sjalot, de look, de gember en de rode currypasta toe. Laat kort bakken tot alle aroma's vrijkomen. Blus met de kokosmelk.
  2. Voeg na enkele minuten de stengels citroengras, de vissaus, de suiker en de limoenblaadjes toe.
  3. Voeg de kippenblokjes toe aan de curry. Zet het vuur lager en laat zachtjes pruttelen tot de kip bijna gaar is.
  4. Doe de tomaat en de courgette bij de curry. Laat nog 5 minuten verder garen. Voeg dan de aziatische basilicum toe en werk af met het limoensap.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 555.94 kcal
Koolhydraten 21.8 g
waarvan suikers 11.62 g
Vet 39.24 g
waarvan verzadigd 20.91 g
Proteïnen 29.25 g
Vezels 3.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin