Groene curry met kip

20 MIN
4 personen
Groene curry met kip

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 400 g tomaten, in blokjes
  • 200 g bamboescheuten
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el currypasta
  • 4 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el arachideolie
  • 2 takjes peterselie, grof gehakt
  • 1 el komijnzaad
  • 1 kl chilipoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Marineer de kippenblokjes kort in de sojasaus. Verhit de arachideolie in een wokpan en bak de kip gaar. Schep uit de pan en laat rusten.
  2. Stoof in dezelfde wok de currypasta aan en schenk er geleidelijk aan de kokosmelk bij. Voeg de aubergine, de paprika en de tomaten toe en breng aan de kook.
  3. Schep de kippenblokjes mee terug in de pan en voeg het komijnzaad, de chilipoeder, peper en zout toe.
  4. Schep de lente-uitjes, de peterselie en de bamboescheuten mee in de wok en roer om. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 426.73 kcal
Koolhydraten 18.98 g
waarvan suikers 6.86 g
Vet 18.11 g
waarvan verzadigd 10.3 g
Proteïnen 44.55 g
Vezels 5.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin