Lichte kippenburgers

25 MIN
4 personen
Lichte kippenburgers

Een hamburger hoeft niet altijd vettig en ongezond te zijn! Probeer deze heerlijke kippenburgers met een frisse yoghurtdressing erbij.

Ingrediënten

  • 600 g kippengehakt
  • 4 bruin broodje
  • 1 krop ijsbergsla, fijn gesneden
  • ½ komkommer, geschild en geraspt
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 citroen, geperst
  • 3 el paneermeel
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el munt, gehakt
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kardemompoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de komkommer met de yogurt, de komijn, de munt en de helft van het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet even opzij.
  2. Meng het gehakt met het paneermeel, de ui, het overige citroensap, de paprikapoeder, de kardemompoeder en de cayennepeper. Kruid bij met peper en zout en vorm 4 hamburgers.
  3. Bak de hamburgers gaar in de olijfolie.
  4. Halveer de broodjes en rooster ze kort even aan. Beleg ze met de sla en de tomaat. Leg er dan de hamburgers op en lepel er de saus over. Dek af met de andere helft.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.89 kcal
Koolhydraten 41.96 g
waarvan suikers 7.38 g
Vet 20.95 g
waarvan verzadigd 4.8 g
Proteïnen 40.28 g
Vezels 6.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin