Spinaziestoemp met koteletten en blackwellsaus

30 MIN
2 personen
Spinaziestoemp met koteletten en blackwellsaus

Zin in lekkere en gewone kost? Dan kom je vanavond aan je trekken met heerlijke sappige varkenskoteletten met spinaziestoemp en blackwellsaus.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 varkenskoteletten
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 100 ml lichte room
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Stoof de spinazie aan in 1/3de van de boter tot ze geslonken is.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze tot een stoemp. Voeg er de melk en nog 1/3de van de boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge puree. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
  4. Kruid de koteletten met peper en zout. Bak ze gaar in de rest van de boter. Schep uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Zet de pan terug op het vuur en blus met per persoon 50 millliliter water. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur.
  6. Serveer de varkenskoteletten met de spinaziepuree en de blackwellsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 898.18 kcal
Koolhydraten 48.52 g
waarvan suikers 4 g
Vet 58.02 g
waarvan verzadigd 31.27 g
Proteïnen 44.24 g
Vezels 8.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin