Veldslastoemp met varkenslapjes en honing-graanmosterdsaus

30 MIN
2 personen
Veldslastoemp met varkenslapjes en honing-graanmosterdsaus

Zin in een hartverwarmende en toch verrassende maaltijd? Wij hebben een lekkere suggestie voor jou! Een originele veldslastoemp met daarbij een sappig varkenslapje en een heerlijke honing-graanmosterdsaus. Hartig met een tikje zoet, een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 varkenslapje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 stick honing
  • 1 el graanmosterd
  • 100 g veldsla
  • 3 el boter
  • 2 kl bloem
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de sjalot fijn. Smelt 1/3de van de boter in een pan. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze in de boter, 3-4 minuten aan elke kant. Schep de varkenslapjes uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  3. Smelt 1/3de van de boter in de pan waarin je de varkenslapjes gebakken hebt. Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat 2 minuten stoven. Bestrooi de sjalot met de bloem. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en roer goed om. Verkruimel er de runderbouillon bij. Breng aan de kook en voeg de honing en graanmosterd toe. Roer goed om. Laat pruttelen tot de saus ingedikt is. Kruid met peper en zout. Voeg de varkenslapjes kort toe aan de saus om nog even door te warmen.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een stoemp. Voeg er de melk en de rest van de boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge stoemp. Doe er dan de veldsla bij en roer om.
  5. Serveer de veldslastoemp met de varkenslapjes en de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 642.34 kcal
Koolhydraten 55.04 g
waarvan suikers 4.29 g
Vet 28.16 g
waarvan verzadigd 16.83 g
Proteïnen 39.75 g
Vezels 7.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin