Spinaziestoemp met koteletten en vleessaus

30 MIN
4 personen
Spinaziestoemp met koteletten en vleessaus

Tijd voor klassieke kost vandaag. Een in boter gebakken varkenskotelet met vleessaus gepresenteerd met een sublieme spinaziestoemp. Lekker afgekruid met nootmuskaat. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 4 varkenskoteletten
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 500 g spinazie
  • 1 el mosterd
  • 200 ml fond
  • 100 ml melk
  • 3 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Was de spinazie en stoof deze aan in boter tot ze geslonken is.
  3. Kruid de varkenskoteletten met peper en zout. Bak ze gaar in boter.
  4. Giet de aardappelen af en plet ze tot stoemp. Voeg er de melk, een klontje boter en de spinazie aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge stoemp.
  5. Voeg de fond en de mosterd toe aan de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Breng de vleessaus op smaak met peper en zout. Serveer de spinaziestoemp met de koteletten en de vleessaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.82 kcal
Koolhydraten 46.95 g
waarvan suikers 1.97 g
Vet 37.14 g
waarvan verzadigd 17.96 g
Proteïnen 43.86 g
Vezels 9.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin