Spinaziestoemp met varkenslapjes en uiensaus

30 MIN
2 personen
Spinaziestoemp met varkenslapjes en uiensaus

Een lekkere spinaziestoemp met gebakken varkenslapje en een heerlijk uiensausje. Maak een kuiltje in je spinaziestoemp om de uiensaus in te gieten, pure nostalgie!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 uien
  • 2 varkenslapje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 4 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Stoof de spinazie aan in 1/4de van de boter tot ze geslonken is. Snij de uien in plakjes. Verhit 1/4de van de boter in een pan en stoof de uien op een laag vuur.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een stoemp. Voeg er de melk en nog 1/4de van de boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge stoemp. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
  4. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en voeg je de rest van de boter toe. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze in de pan goudbruin aan beide kanten. Schep de varkenslapjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel de bouillon erbij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de spinaziestoemp met de gebakken varkenslapjes en de uiensaus.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 1 oktober.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 27 september om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 760.11 kcal
Koolhydraten 61.54 g
waarvan suikers 12.74 g
Vet 35.93 g
waarvan verzadigd 21.79 g
Proteïnen 42.93 g
Vezels 13.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin