Spinaziestoemp met chipolata en uiensaus

30 MIN
2 personen
Spinaziestoemp met chipolata en uiensaus

Een lekkere spinaziestoemp met gebakken chipolata en een heerlijk uiensausje. Maak een kuiltje in je spinaziestoemp om de uiensaus in te gieten, pure nostalgie!

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 uien
  • 300 g chipolataworsten
  • ½ runderbouillonblokje
  • 4 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de spinazie en laat uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Verhit 1/4 van de boter in een pan en stoof de spinazie tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Hou warm onder aluminiumfolie. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  4. Snij de uien in plakjes. Verhit opnieuw 1/4 van de boter in de pan en stoof de uien op een laag vuur tot ze lichtbruin kleuren.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een stoemp. Voeg er de melk en nog 1/4 van de boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge stoemp. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
  6. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en voeg je de rest van de boter toe. Bak de chipolataworsten in de pan 3-4 minuten aan beide kanten. Schep de chipolaworsten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  7. Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de spinaziestoemp met de gebakken chipolata's en de uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 852.21 kcal
Koolhydraten 63.59 g
waarvan suikers 10.3 g
Vet 48.78 g
waarvan verzadigd 26.88 g
Proteïnen 30.45 g
Vezels 12.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin