Spinazie stoemp met boerenkotelet

30 MIN
4 personen
Spinazie stoemp met boerenkotelet

Als het goed koud is buiten, zal deze heerlijke spinazie stoemp met daarbij een lekkere boerenkotelet heerlijk hartverwarmend smaken!

Ingrediënten

  • 4 varkensmignonetten
  • 1 kg aardappel
  • 1 kg bladspinazie
  • 200 ml melk
  • 4 klontjes boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Was de spinazie en stoof ze aan in boter tot ze geslonken is.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze tot stoemp. Voeg er de melk en een klontje boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed onder elkaar tot een smeuïge puree. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
  4. Kruid ondertussen de mignonetten met peper en zout. Bak ze gaar in voldoende boter. Verdeel ze over de borden en schep er wat spinaziepuree naast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 604.19 kcal
Koolhydraten 48.89 g
waarvan suikers 3.54 g
Vet 23.27 g
waarvan verzadigd 13.17 g
Proteïnen 46.86 g
Vezels 11.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin