Spinaziestoemp met kotelet

30 MIN
4 personen
Spinaziestoemp met kotelet

Als het goed koud is buiten, zal deze heerlijke spinazie stoemp met daarbij een lekkere boerenkotelet heerlijk hartverwarmend smaken!

Ingrediënten

  • 4 varkensmignonetten
  • 1 kg aardappel
  • 1 kg bladspinazie
  • 200 ml melk
  • 4 klontjes boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Was de spinazie en stoof ze aan in boter tot ze geslonken is.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze tot stoemp. Voeg er de melk en een klontje boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed onder elkaar tot een smeuïge puree. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
  4. Kruid ondertussen de mignonetten met peper en zout. Bak ze gaar in voldoende boter. Verdeel ze over de borden en schep er wat spinaziepuree naast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.61 kcal
Koolhydraten 41.66 g
waarvan suikers 3.54 g
Vet 22.15 g
waarvan verzadigd 12.78 g
Proteïnen 38.62 g
Vezels 10.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin