Saltimbocca van tarbot en ham

40 MIN
4 personen
Saltimbocca van tarbot en ham

Deze saltimbocca is een verrassende variant op de Italiaanse klassieker. De combinatie van tarbot met ham is een streling voor de tong. Een feestelijk gerecht!

Ingrediënten

  • 500 g tarbotfilets
  • 4 plakjes parmaham, gehalveerd
  • 250 g tagliatelle
  • 1 courgette, in fijne repen
  • 4 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 50 g zwarte olijven, in ringetjes
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 2 el pesto
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 8 salieblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verdeel de tarbotfilet in vier gelijke porties en snijd vervolgens elke portie nog eens in twee gelijke stukken. Snijd dan elk stuk horizontaal in maar net niet doormidden.
  2. Leg tussen elk stukje vis een halve plak ham, een plakje kaas, en een blaadje salie. Kruid bij met peper en zout. Vouw de vis goed dicht en prik vast met een houten spiesje.
  3. Verhit de boter met de olijfolie in de pan. Bak de saltimbocca's aan elke kant 3 minuten aan.
  4. Kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven op de verpakking. Doe er de courgetteslierten de laatste minuut bij en kook mee gaar. Giet af en laat uitlekken.
  5. Meng de tagliatelle en courgette met de pesto, de zongedroogde tomaatjes en de olijven.
  6. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg er de saltimbocca bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 541.44 kcal
Koolhydraten 52.44 g
waarvan suikers 7.46 g
Vet 19.58 g
waarvan verzadigd 5.77 g
Proteïnen 36.29 g
Vezels 5.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin