Lasagne met tarbot en paprika

45 MIN
4 personen
Lasagne met tarbot en paprika

Deze originele lasagne is een feestelijke variatie op de klassieke. De laagjes tarbot en paprika zijn zowel mooi als smaakvol. Ideaal voor de feestdagen.

Ingrediënten

  • 500 g tarbotfilets, in stukken
  • 6 lasagnevellen, gehalveerd
  • 2 rode paprika's, ontpit en in reepjes
  • 2 gele paprika's, ontpit en in reepjes
  • 1 venkel, in fijne plakjes
  • 8 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el kappertje
  • 200 ml visbouillon
  • 100 ml lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de lente-uitjes met de knoflook aan in de olijfolie. Doe er de paprika's en de venkel bij en kruid bij met peper en zout. Schenk wat water in de pan en laat afgedekt 10 minuten stoven op een zacht vuurtje. Voeg op het einde de kappertjes toe. Houd warm.
  2. Kook de lasagnevellen 3 minuten gaar in gezouten water. Laat ze opdrogen op een keukenhanddoek.
  3. Breng de bouillon aan de kook. Pocheer de stukken vis 3 minuutjes gaar en schep ze dan met een schuimspaan uit de bouillon. Houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Laat de visbouillon inkoken. Schenk er de room bij en laat opnieuw tot de helft inkoken. Kruid bij met peper en zout.
  5. Schik over 4 borden telkens een lasagnevel met daarop een stuk vis, wat gestoofde groenten, weer een lasagnevel, vis en groenten. Eindig met een laatste vel lasagne.
  6. Lepel dan de hete saus over de 4 lasagne's. Werk af met de dille en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 344.78 kcal
Koolhydraten 17.88 g
waarvan suikers 8.95 g
Vet 17.49 g
waarvan verzadigd 7.32 g
Proteïnen 27.23 g
Vezels 5.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin