Pasta carbonara met gerookte makreel

20 MIN
2 personen
Pasta carbonara met gerookte makreel

Pasta carbonara met spek of pancetta kent iedereen wel, maar wat denk je van een originele versie met gerookte makreel? Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 200 g tortiglioni
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 150 g gerookte makreelfilets
  • 2 eieren
  • 100 ml lichte room
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 12 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Snij de ui fijn en de courgette in balkjes. Breek de gerookte makreel in stukken. Scheid het eiwit van de eidooiers (het eiwit heb je in dit recept niet nodig). Doe de eidooiers in een kommetje, samen met de lichte room en de helft van de geraspte kaas. Meng en kruid met peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de courgettebalkjes toe. Bak 5 minuten.
  4. Snij de bladpeterselie fijn. Meng de tortiglioni met het ei-roommengsel in de kookpot en roer er de gebakken ui en courgette door. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe voor een vloeiende saus. Schep er nu voorzichtig de gerookte makreel en de helft van de fijngesneden peterselie onder. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met de rest van de geraspte kaas en de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 989.93 kcal
Koolhydraten 82.27 g
waarvan suikers 18.77 g
Vet 52.66 g
waarvan verzadigd 17.41 g
Proteïnen 43.77 g
Vezels 7.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin