Salade Lyonnaise

25 MIN
2 personen
Salade Lyonnaise

Net zoals de Franse stad Nice de overbekende salade Niçoise heeft, is er in de zonovergoten stad Lyon ook een typische salade, de salade Lyonnaise.

Ingrediënten

  • 250 g kerstomaten
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 10 g bieslook
  • 1 stokbroodje
  • 100 g gerookt spek
  • 2 eieren
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer in halve plakjes. Snij de sjalot zo fijn mogelijk. Snij de bieslook in ringetjes. Snij het broodje in kubusjes.
  2. Bak het spek knapperig in een antikleefpan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Bak nu de blokjes brood krokant in de pan waarin je het spek gebakken hebt. Kruid met peper en zout.
  3. Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de helft van de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
  4. Meng de olijfolie, de rest van de wittewijnazijn, de mosterd, de bieslook en de sjalot in een kommetje tot een dressing. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de sla over de borden. Schik hierop het spek, de croutons, de komkommer en kerstomaatjes. Druppel de dressing erover. Werk af met het gepocheerde ei en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 692.17 kcal
Koolhydraten 46.3 g
waarvan suikers 6.3 g
Vet 40.21 g
waarvan verzadigd 21.88 g
Proteïnen 23.71 g
Vezels 6.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin