Pastasalade met spek, ei en kerstomaatjes

20 MIN
2 personen
Pastasalade met spek, ei en kerstomaatjes

Zin in zomerse kost? Deze heerlijke pastasalade met krokante spekjes, gekookte eitjes, frisse kerstomaatjes en een frisse yoghurtdressing is net wat je zoekt! Klaar in 20 minuten en genieten maar!

Ingrediënten

  • 250 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g farfalle
  • 2 bio-eieren
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • ½ potje magere yoghurt
  • 20 g zonnebloempitten
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-ui in ringen.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af en spoel met koud water.
  3. Breng een apart potje water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Spoel onder koud water, pel en halveer ze.
  4. Verhit een antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Meng de mayonaise met de yoghurt, mosterd, peper en zout. Meng de afgekoelde pasta met de dressing. Schep er de kerstomaten, spekjes en zonnebloempitten door. Werk af met de lente-ui en de eitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1010.34 kcal
Koolhydraten 74.08 g
waarvan suikers 7 g
Vet 53.01 g
waarvan verzadigd 31.37 g
Proteïnen 37.97 g
Vezels 5.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin