Romige ovenschotel met groenten, mozzarella en gnocchi

30 MIN
2 personen
Romige ovenschotel met groenten, mozzarella en gnocchi

Comfort food rechtstreeks uit Italië! We maken een zalige romige ovenschotel met lekker veel groenten, tomatensaus, gnocchi en mozzarella. Klaar in een half uurtje en aanvallen maar!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 125 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 g gnocchi
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g basilicum
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de courgette overlangs in vier en snij dan in plakjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de mozzarella in plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook, de fijngesneden ui, de courgette en de Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven. Voeg de passata en de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  4. Haal de pan met de saus van het vuur en voeg de lichte room en de gnocchi toe. Meng goed. Giet het mengsel in een ovenschaal en leg er de plakjes mozzarella bovenop. Zet 15 minuten in de oven, en eventueel nog 3 minuten onder de grill voor een goudgeel korstje.
  5. Pluk de blaadjes basilicum. Serveer de ovenschotel met de blaadjes basilicum erbovenop.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 945.24 kcal
Koolhydraten 111.93 g
waarvan suikers 23.31 g
Vet 36.15 g
waarvan verzadigd 17.36 g
Proteïnen 37.82 g
Vezels 11.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin