Gebakken gnocchi met oesterzwammen, walnoten en pangrattato

25 MIN
2 personen
Gebakken gnocchi met oesterzwammen, walnoten en pangrattato

Gnocchi is een bijzondere soort onder de Italiaanse pasta's. Het zijn kleine bolletjes gemaakt van aardappelen en tarwebloem. Je kan ze koken, maar wij vinden ze ook heerlijk als je ze ook nog even in de pan bakt tot ze een bruin korstje hebben. Enorm lekker in gezelschap van herfstsmaken als paddenstoelen en walnoten.

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 350 g oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 30 g walnoten
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • ½ citroen
  • 8 el panko
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de oesterzwammen in een mengkom en meng er de tijm, de knoflook en 1/4 van de olijfolie door. Kruid met peper en zout. Hak de walnoten grof. Hak de bladpeterselie fijn.
  3. Verhit een pan, voeg 1/4 van de olijfolie en bak de oesterzwammen gaar en goudbruin in 7-8 minuten. Meng de parmezaan door de oesterzwammen. Haal van het vuur en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen in een kommetje. Meng er het pankomengsel door en kruid met peper en zout. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak goudbruin en krokant. Dit is de pangrattato.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gnocchi krokant.
  6. Serveer de gnocchi met de oesterzwammen. Verdeel er de pangrattato, grofgehakte walnoten en de fijngehakte peterselie over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 990.63 kcal
Koolhydraten 101.43 g
waarvan suikers 9.22 g
Vet 48.33 g
waarvan verzadigd 8.87 g
Proteïnen 30.41 g
Vezels 17.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin