Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

30 MIN
2 personen
Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

Een heerlijk bordje comfort food voor op koude dagen, deze gnocchi met tomaat en goudgeel gebakken mozzarella in de oven.

Ingrediënten

  • 250 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 125 g mozzarella
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g gnocchi
  • ½ potje yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ui fijn. Pel de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de mozzarella in plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Als de olie heet is, schep je de knoflook uit de pan en voeg je de fijngesneden ui en het paprikapoeder toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  4. Haal de pot met de saus van het vuur en voeg de yoghurt, fijngehakte peterselie en de gnocchi toe. Giet het mengsel in een ovenschaal en doe er de plakjes mozzarella op. Zet 15 minuten in de oven, en eventueel nog even onder de grill voor een goudgeel korstje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.86 kcal
Koolhydraten 103.3 g
waarvan suikers 16.51 g
Vet 24.67 g
waarvan verzadigd 10.22 g
Proteïnen 33.97 g
Vezels 9.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin