Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

30 MIN
2 personen
Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

Een heerlijk bordje comfort food voor op koude dagen, deze gnocchi met tomaat en goudgeel gebakken mozzarella in de oven.

Ingrediënten

  • 250 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g gnocchi
  • ½ potje magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de mozzarella in plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook, de fijngesneden ui en het paprikapoeder toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  4. Haal de pan met de saus van het vuur en voeg de yoghurt, fijngehakte peterselie en de gnocchi toe. Giet het mengsel in een ovenschaal en doe er de plakjes mozzarella op. Zet 15 minuten in de oven, en eventueel nog even onder de grill voor een goudgeel korstje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.28 kcal
Koolhydraten 104.04 g
waarvan suikers 17.26 g
Vet 23.63 g
waarvan verzadigd 9.63 g
Proteïnen 33.99 g
Vezels 9.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin