Tomatenrisotto met mozzarella en basilicumolie

35 MIN
2 personen
Tomatenrisotto met mozzarella en basilicumolie

We maken een originele tomatenrisotto met mozzarella die er mooi doorheen smelt en afgewerkt met basilicumolie. Een op en top Italiaans gerecht, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 130 g risottorijst
  • 10 g basilicum
  • 250 g kerstomaten
  • 125 g mozzarella
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los de bouillon hierin op. Doe de bouillon samen met de tomatenblokjes in een kookpotje, meng en verwarm op het vuur.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden ui en de knoflook zachtjes gedurende 5-7 minuten.
  3. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Roer heel de tijd tot de wijn helemaal verdampt is.
  4. Verlaag het vuur en voeg een soeplepel van de tomaten-groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel tomaten-groentebouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid met peper en zout.
  5. Hak ondertussen de basilicum grof en doe in een maatbeker, samen met de extra vierge olijfolie. Mix met een staafmixer, tot je een knalgroene olie hebt. Je kan dit ook in een vijzel doen. Snij de kerstomaten in kwartjes en scheur de mozzarella in stukjes.
  6. Proef of de risotto gaar is en breng op smaak met peper en zout. Serveer de tomatenrisotto met stukjes mozzarella, kerstomaatjes en de basilicumolie erover gesprenkeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 854.41 kcal
Koolhydraten 68.38 g
waarvan suikers 10.66 g
Vet 50.04 g
waarvan verzadigd 13.19 g
Proteïnen 20.7 g
Vezels 6.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin