Risotto met asperges en bospaddenstoelen

40 MIN
4 personen
Risotto met asperges en bospaddenstoelen

Deze risotto is een vegetarische topper, met witte en groene asperges en heerlijke boschampignons. Echt Italiaans comfortfood.

Ingrediënten

  • 250 g risottorijst
  • 200 g groene asperges, geschild en in stukken
  • 300 g witte asperges, geschild en in stukken
  • 500 g bospaddenstoelen, in plakjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 3 el room
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de uien glazig in olijfolie. Doe er de aspergestengels bij en laat ze kort meebakken.
  2. Doe er de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Schenk er een kopje warme bouillon bij. Roer om, laat onafgedekt koken tot bijna al de vloeistof opgenomen is. Werk zo verder tot al de bouillon opgebruikt is en de rijst gaar is. Reken ongeveer 20 minuten, laat de laatste 5 minuten ook de aspergepunten meekoken.
  3. Besprenkel de paddenstoelen met citroensap. Bak ze kort op een hevig vuur in een nootje boter. Kruid ze met peper en zout.
  4. Meng de paddenstoelen met de rijst. Doe er de room, de rest van de boter en de parmezaan bij. Schep om tot de boter gesmolten is. Kruid naar smaak bij en garneer met bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 701.37 kcal
Koolhydraten 57.65 g
waarvan suikers 6.64 g
Vet 41.41 g
waarvan verzadigd 22.29 g
Proteïnen 22.72 g
Vezels 7.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin