Risotto met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

30 MIN
2 personen
Risotto met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

Een heerlijke risotto voor in de lente of zomer met blaadjes spinazie, frisse geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Lekker met een fris wit wijntje erbij!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 100 g spinazie
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de fijngehakte ui en de knoflook zachtjes gedurende 7-9 minuten.
  3. Breng ondertussen per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hierin de groentebouillon op.
  4. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel groentebouillon toe wanneer bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot de risottorijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid met peper en zout.
  6. Schep de spinazie, de helft van de geraspte kaas, de helft van de zongedroogde tomaatjes en de helft van de geitenkaas door de risotto, laat dit 2 minuten staan tot de kaas is gesmolten en de spinazie geslonken.
  7. Serveer de risotto met de rest van de geraspte kaas, de geitenkaas en reepjes zongedroogde tomaatjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 562.48 kcal
Koolhydraten 59.74 g
waarvan suikers 8.23 g
Vet 22.21 g
waarvan verzadigd 9.58 g
Proteïnen 18.29 g
Vezels 5.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin