Risotto met asperges en mascarpone

50 MIN
4 personen
Risotto met asperges en mascarpone

Deze risotto is heerlijk romig gemaakt met mascarpone. Heel lekker en makkelijk in combinatie met groene asperges en tomaat.

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 tomaat, ontpit en ontveld
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 40 g mascarpone
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Snijd het harde stukje van de asperges weg.
  2. Stoof de uien aan in de olijfolie. Voeg de rijstkorrels toe en bak ze glazig.
  3. Blus de rijstkorrels met een pollepel warme bouillon. Roer goed om tot de vloeistof is opgenomen. Voeg dan opnieuw een pollepel warme bouillon toe en herhaal tot de groentebouillon is opgebruikt.
  4. Verhit de boter in een pan en bak de asperges kort aan. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Voeg ook de tomaat toe en laat mee opwarmen.
  5. Schep de mascarpone onder de risotto en verdeel over de borden. Leg er de tomatenblokjes en de asperges bij. Werk af met de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 542.86 kcal
Koolhydraten 86.52 g
waarvan suikers 5.84 g
Vet 15.24 g
waarvan verzadigd 7.65 g
Proteïnen 12.94 g
Vezels 5.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin