Risotto met doperwtjes

35 MIN
4 personen
Risotto met doperwtjes

Heerlijk in de lente is deze risotto met doperwtjes, voor de lunch of voor 's avonds. Lekker romig en afgewerkt met parmezaan.

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 400 g doperwten
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 60 g parmezaan
  • 1½ l groentebouillon
  • 40 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de groentebouillon aan de kook.
  2. Blancheer de doperwtjes 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en giet ze af.
  3. Stoof de uisnippers glazig in de boter. Voeg de rijst toe en laat even meebakken.
  4. Zet het vuur wat zachter. Voeg een lepel bouillon toe aan de rest en laat zachtjes opnemen. Voeg zo lepel per lepel de rest van de bouillon toe en roer regelmatig om.
  5. Schep er op het einde de doperwtjes bij. Roer even om en laat nog wat doorwarmen. Haal de pan van het vuur en voeg de parmezaan toe. Kruid bij met peper en zout.
  6. Verdeel de risotto over de borden en serveer goed warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 602.86 kcal
Koolhydraten 92.29 g
waarvan suikers 5.85 g
Vet 15.26 g
waarvan verzadigd 9.5 g
Proteïnen 20.28 g
Vezels 8.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin