Dahl is een typisch gerecht uit de Indische keuken. Het is een geurige linzencurry, meestal vegetarisch, met heerlijke groenten erbij, zoals hier met pompoen.
Ingrediënten
4 pitabroodjes
2 flespompoenen, geschild en in blokjes van 2 cm
300 g rode linzen
2 rode ui, fijngesneden
1 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden
1 komkommer
20 g koriander, fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes
1 groentebouillonblokje
240 ml yoghurt
2 el olijfolie
2 el garam masala
2 kl komijn
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een brede kookpot en stoof de rode ui aan. Voeg na 3 minuten de garam masala en de chilipeper toe. Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de pompoenblokjes toe.
Voeg opnieuw na 1 minuut 500 milliliter kokend water toe, de rode linzen en de blikken tomatenblokjes. Verkruimel het blokje groentebouillon erover en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur, zodat het stoofpotje lichtjes suddert voor 15-20 minuten.
Rasp de komkommer met een grove rasp en laat uitlekken in een zeef. Snij de helft van de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng er de uitgelekte komkommer, fijngesneden koriander en 2 koffielepels komijn door. Kruid met peper en zout. Dit is de raita.
Verwarm de pitabroodjes kort in een droge pan en snij ze dan in reepjes.
Proef of de linzen in de pompoen dahl gaar zijn. Serveer met de rest van de koriander, de broodjes en de komkommerraita.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.