Dahl met pastinaak, Griekse yoghurt en pitabrood

35 MIN
2 personen
Dahl met pastinaak, Griekse yoghurt en pitabrood

Dahl is een Indische linzenstoofpot waarin de vele specerijen centraal staan. Bij de bereiding start je dan ook met het zacht aanbakken van de specerijen zodat alle aroma's goed vrijkomen. Het is een enorm voedzaam gerecht dat door de linzen rijk is aan gezonde eiwitten. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pastinaak
  • 20 g gember
  • ½ groene chilipeper
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 1 kl kurkuma
  • 150 g rode linzen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 pitabroodjes
  • 10 g koriander
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil en snij de pastinaak in blokjes. Schil de gember en rasp fijn. Snij de aangegeven hoeveelheid groene chilipeper overlangs open en verwijder de zaadjes met een koffielepel, snij in halve ringetjes. Breng per persoon 350 milliliter water aan de kook.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de tandoori kruidenmix en de kurkuma toe. Roer door elkaar en laat 2 minuten zacht bakken.
  3. Voeg de ui, knoflook, gember en groene chilipeper toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de pastinaakblokjes en rode linzen toe toe en laat 5 minuten stoven.
  4. Voeg nu het hete water toe. Verkruimel de groentebouillon erover en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur, laat zacht pruttelen voor 12-15 minuten.
  5. Verwarm de pitabroodjes kort in een pan zonder vetstof of broodrooster en snij ze in reepjes. Pluk de blaadjes koriander.
  6. Proef of de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dahl in diepe borden en werk af met een schepje yoghurt. Serveer met de koriander en de pitabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 675.18 kcal
Koolhydraten 86.05 g
waarvan suikers 12.25 g
Vet 21.76 g
waarvan verzadigd 4.44 g
Proteïnen 23.22 g
Vezels 12.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin