Pladijs met witloof en spinazie met wittewijnsaus

25 MIN
2 personen
Pladijs met witloof en spinazie met wittewijnsaus

Lekkere pladijsfilets die je door de bloem haalt en dan in goede boter bakt, heerlijk! Daarbij komt gestoofd witloof, spinazie en een heerlijke wittewijnsaus.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 3 stronkjes witloof
  • 200 g spinazie
  • 2 pladijsfilets, gefileerd in vlinder
  • 100 ml lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Snij de sjalot fijn. Halveer het witloof in de lengte.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg het witloof toe. Laat garen op een zacht vuur. Draai ongeveer na 5 minuten om.
  4. Laat de helft van de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesneden sjalot aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  5. Doe de bloem in een bord of schaal. Dep de pladijsfilets droog, kruid ze met peper en zout en haal door de bloem. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de pladijsfilets goudbruin aan beide kanten. Roer de room door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schik de spinazie, het witloof, de gebakken pladijs en de gekookte aardappelen op de borden en lepel er de wittewijnsaus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 782.57 kcal
Koolhydraten 50.53 g
waarvan suikers 2.74 g
Vet 42.45 g
waarvan verzadigd 18.18 g
Proteïnen 37.35 g
Vezels 10.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin