Heek met venkelpuree en dragon-roomsaus

35 MIN
2 personen
Heek met venkelpuree en dragon-roomsaus

Heek of mooie meid is een vis mooi zacht wit vlees, vergelijkbaar met kabeljauw. Heerlijk in combinatie met zachte venkelpuree en een heerlijk dragon-roomsaus.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 venkel
  • 10 g dragon
  • 100 ml lichte room
  • 2 heekfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Was de venkel, verwijder de wortel en harde toppen (het loof van de venkel kan je bewaren om je gerecht mee af te werken). Snij de venkel in grove stukken en leg ze in de bouillon. Breng de bouillon terug aan de kook en laat 15 minuten garen. Schep de venkel uit de bouillon met een schuimspaan.
  3. Pureer de venkel met een staafmixer of in een blender. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de venkelmoes, de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  4. Neem de helft van de dragon en pluk de blaadjes. Snij de blaadjes fijn. Doe de andere helft in de bouillon waarin je de venkel hebt gekookt. Breng de bouillon aan de kook en laat voor de helft inkoken. Schep de takjes dragon er terug uit en voeg de room toe. Laat inkoken tot je een mooie saus hebt, en voeg dan de fijngesneden dragon toe en kruid met peper en zout.
  5. Dep de visfilets goed droog. Bestrijk ze met de olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan beide kanten in een antikleefpan.
  6. Schep de venkelpuree op de borden en leg er de heekfilets bovenop. Lepel er wat van de saus over en werk af met het venkelloof.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 662.86 kcal
Koolhydraten 58.68 g
waarvan suikers 3.29 g
Vet 29.06 g
waarvan verzadigd 12.56 g
Proteïnen 37.27 g
Vezels 9.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin